Iako su psi poznati po tom da jedu sve i svašta, neki umeju da budu i poprilično izbirljivi, a dešava im se da ili potpuno izgube apetit, ili odbijaju da jedu hranu za pse. Ipak, hrana za pse je baš ono što vašem psu treba, jer je to balansirana i kompletna ishrana koja omogućava vašem ljubimcu da dostigne svoj pun potencijal i ima zdrav i dug život. Zato, u nastavku otkrijte šta možete učiniti sa svojim izbirljivim psom.

Prvo što treba da uradite je da se obratite veterinaru kako biste isključili bolest, zubne probleme ili reakciju na vakcinaciju ili alergen. Ako vam veterinar kaže da je sve okej, onda vi morate da se posvetite vašem psu i njegovoj ishrani.

Nemaju svi psi isti apetit. Ono što je normalno za jednog psa, za drugog može biti previše. Kada isključite bolest i proverite da li je vaš ljubimac previše mršav ili previše gojazan, vreme je da razmotrite razloge zbog kojih pas odbija da jede. Ukoliko vaš pas odbija samo hranu za pse, a oči mu se zacakle kad vi sednete da jedete i čudom mu se vraća apetit, to je obično znak da je izbirljiv. S druge strane, ako odbija svu hranu, najverovatnije mu je loše.

Psi su pametni, ali vi morate biti pametniji

Psi se ne rađaju izbirljivi.Oni su pametna stvorenja i shvataju da ćete im, ako odbiju hranu za pse koju im vi kupite, vi posvetiti dodatno pažnje i na kraju popustiti i dati im ono što oni žele da jedu- ukusnu ljudsku hranu. Ta hrana njima ne pruža dovoljno hranljivih sastojaka koje su im potrebni, I zato morate biti pametniji od njih, i ne popuštati čak i kad vam upute onaj svoj čuveni pogled. Ako ćete promeniti ponašanje svog izbirljivog psa, prva stvar koju treba da uradite je da pogledate svoje. Da li ste slučajno ili namerno podstakli njihovu izbirljivost?

Već je jeo

Još jedan razlog zašto vaš pas može biti nezainteresovan za hranu za pse je taj što je već jeo. Da li je moguće da vaš pas od nekud donosi dodatne obroke? Brza provera sa komšijama, ostalim članovima porodice i kantama za smeće može objasniti zašto ukusna hrana za pse koju mu dajete ostaje netaknuta. Problem možda dolazi od ostalih članova porodice ili komšija- ako im svaki član velike porodice daje poslasticu, to bi moglo biti dovoljno da napuni vašeg psa. Iako je malo verovatno da će se žaliti, to im ne daje uravnoteženu ishranu!
Ako i dalje ne jede…

Jednom kada vaš veterinar odbaci bolest, možete isprobati nekoliko različitih pristupa da vratite apetit svom psu. Možete da probate da povećate ukusnost suve hrane tako što ćete je namokriti toplom vodom, ili potopiti u jogurt. Pokušajte da promenite i njihovu posudu – neke pse odbija njihov odraz u posudama od nerđajućeg čelika ili stakla, pa probajte keramičku i uvek vodite računa da je njihova posuda čista. Morate da zanemarite njihovo “prosjačenje” za ljudskom hranom, a da ih pohvalite kad jedu iz sopstvene posude. Ako odbiju da jedu hranu, odnesite je nakon 15 minuta i ponudite novu posudu sa hranom za pse nekoliko sati kasnije.

Takođe možete pokušati da pređete na hranu za aktivne pse. Ova hrana je veoma koncentrisana, tako da vaš pas neće morati da jede puno a dobiće isti nivo energije kao kad bi ste mu dali običnu hranu za pse. Aktivna hrana za pse takođe sadrži veći nivo ulja, što je može učiniti privlačnijom za vašeg psa.

Kvalitetnu hranu za aktivne pse koja sadrži sve vitamine i minerale koje vašem psu poboljšavaju performanse i energiju možete naručiti ovde..

IZABERITE HRANU ZA VAŠEG LJUBIMCA

ŠTA RADITI AKO VAŠ LJUBIMAC GUBI APETIT I ODBIJA HRANU ZA PSE  Copy
ŠTA RADITI AKO VAŠ LJUBIMAC GUBI APETIT I ODBIJA HRANU ZA PSE  Copy
ŠTA RADITI AKO VAŠ LJUBIMAC GUBI APETIT I ODBIJA HRANU ZA PSE  Copy
ŠTA RADITI AKO VAŠ LJUBIMAC GUBI APETIT I ODBIJA HRANU ZA PSE  Copy
ŠTA RADITI AKO VAŠ LJUBIMAC GUBI APETIT I ODBIJA HRANU ZA PSE  Copy
ŠTA RADITI AKO VAŠ LJUBIMAC GUBI APETIT I ODBIJA HRANU ZA PSE  Copy